Juletradition i familien. De traditioner, man som familie, vælger at lave eller følge, former minderne om jul.

Hjemme hos os har vi direkte forbindelse til Julemanden! Det er faktisk næsten ikke helt løgn. Vi har i alt fald købt vores juletræ af ham hver jul gennem de sidste 10 år.

Vores tradition er opstået ved lidt af et tilfælde. Vi skulle finde årets træ… Så ved en hurtig søgning på, hvor vi mon kunne finde et juletræ, og, hvor der samtidig var noget for børnene, faldt vi over en annonce, som lovede os et møde med selveste Julemanden ved køb af juletræ.

Sådan et løfte skal da udfordres!

 

På vej til en ny juletradition i familien

Så, vi pakkede børn og bedsteforældre i bilen, og fandt Julemandens juletræssalg. Og ganske som annoncen havde lovet os; da vi havde fundet og fældet vores træ, fik vi varm kakao og slikposer af Julemanden.

Han stod såmænd i sin lille træhytte på en bakke på marken, og skænkede varme drikke til det træfældende folk.

Ikke nok med det, var der også en lille pony, som vores børn – der dengang var små – kunne få en ridetur på.

Julestemningen var i top på en pløjemark på Fyn… Masser af flotte grantræer, halm strøet på stierne, fakler og glade mennesker, der alle ledte efter det perfekte træ til lige netop deres juleaften.

Lige siden er vi vendt tilbage til Julemandens juletræssalg – og der passerer ikke en december måned, hvor en af børnene ikke spørger, om vi – også i år – skal hente juletræ hos julemanden.

 

De små nære oplevelser

Det er oftest de små nære oplevelser, der former vores minder om jul, og andre højtider. Og det kan være en rigtig god idé at dele sine fortællinger om juletraditioner med andre. Der er uanet kreativitet og hyggelige idéer gemt i langt de fleste familier.

Byd gerne ind, og del din bedste juletradition med os andre.