Julegave til mor… Det er ikke altid supernemt at finde en gave til sin mor. Tit vil vi bare gerne give hende hele verden. Men det er bare alt for dyrt!

Julegave til mor er et emne, der godt kan give en teenager lidt hovedpine, og afføde en ultrakort samtale à la denne her:

Hvad giver du din mor i julegave? Ikke noget, for jeg har ingen penge…

Lyder det bekendt?

Men du behøver ikke være frustreret over, at du ikke kan give din mor den dyreste gave. Det er ofte ikke engang den bedste gave at give.

Du kan faktisk godt give din mor en fantastisk gave, selvom du er 14 år, og fattig som en kirkemus!

Lad dig inspirere af disse gode gaveidéer, der ikke koster ret meget mere end en klejne – eller den tid, du ligger i den!

  • Giv et gavekort til tid og hygge (½ times hyggesnak over en kop te, hver torsdag i 3 måneder, når mor kommer hjem fra arbejde)
  • Giv et årskort til gode gerninger og samvær (En god gerning pr. måned: f.eks. at skovle sne i januar, bage fastelavnsboller i februar, klippe gækkebreve i marts – og find selv på flere…)
  • Giv et gavekort på rengøring (f.eks. 1 times rengøring om ugen i hele januar – denne gave vil stensikkert gøre lykke i en travl hverdag)

Find selv på flere gode idéer. Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser.

Indpakning kan godt være sjov!

Indpakningen kan sagtens være en del af gaven. Både som sjov og for at forlænge glæden ved gaven.

Vælger du at bruge gavekortideen, kan du jo altid lave lidt sjov ud af indpakningen. Skriv for eksempel din gave ned på et sødt kort, og pak kortet ind i den største kasse, du kan finde.

Kassen kan du eventuelt fylde med avispapir. Så gaven virker mere kompakt end den er. Det er sjældent at mors gave, er den største under træet, så det vil helt sikkert få hende til at trække på smilebåndet.

Vælger du, at julegaven til din mor skal være en årskalender med 12 gode gerninger og samvær, er det en sjov gimmick at lave 12 konvolutter med gavekortene i. Hæng konvolutterne på en snor. Så vil din mor hver dag blive mindet om, at hun får en gave om måneden.

Rigtig god fornøjelse med at finde på en sjov og fantastisk julegave til mor!

Psssst… Mor – gaveidéerne har kan også bruges fra dig til din teenager.