Amanda Tine er Ungepotentiale coach på Frederiksberg 

Erfaring

Jeg er uddannet folkeskolelærer med speciale i sårbare børn og unge. Efterfølgende har jeg uddannet mig som parterapeut med speciale i relationer og familier. Yderligere er jeg certificeret coach fra Sofia Manning.

Jeg har god erfaring med samtaler med unge. Jeg har som lærer arbejdet med almenområdet og på dagbehandlingsskole. Jeg har haft ansvar for børne- og familiesamtaler, hvilket har været succesfuldt.

Jeg valgte at starte op som selvstændig par- og familieterapeut, da min passion er at se andres menneskers udvikling.

Mit hjerte har altid været hos børn og unge, og derfor har jeg bygget ovenpå med en uddannelse som coach med fokus på børn og unge.

Min erfaring på området er bred, og jeg har arbejdet med forskellige typer af motiverende og rådgivende samtaler for børn og unge.

Jeg har i mange år været frivillig hos Børns Vilkår, hvor jeg rådgiver børn og unge på BørneTelefonen. Jeg har gennem mine lærerjobs haft elevsamtaler, børnesamtaler og familiesamtaler. I min egen praksis har jeg børn og unge sammen med deres forældre i familieterapi, og jeg tilbyder også ungecoaching.

Sådan foregår coaching hos mig

Mit møde med dig vil være omsorgsfuldt og fokuseret. Mit fokus er at skabe et trygt rum sammen med dig, hvor du lærer at håndtere dine udfordringer med ro, kærlighed og selvaccept. 

Jeg tilbyder ungecoaching, som foregår som en samtale, der varer typisk 60 – 90 minutter inklusiv velkomst og farvel. I samtalen udforskes dine overbevisninger, tanker og følelser. Jeg hjælper dig via spørgsmål til at udforske dine forhindringer fra nye vinkler. Målet er, at du bliver mere bevidst om dig selv, og hvordan du opnår det mål, du ønsker.

Under coachingen kan der være øvelser, vi laver sammen, og ligeledes benytter jeg nogle gange kropslige teknikker.
Min tilgang og mit metodevalg vælger jeg ud fra den unge, der sidder foran mig. Alle mennesker er forskellige, og jeg tror på, at coaching skal tilpasses den enkelte. På den måde får du de bedste redskaber med hjem, som passer til dig.

Mellem hver session aftaler vi sammen, hvad du skal fokusere på til næste gang.

Det er vigtigt for mig, at du oplever, at du er i et trygt rum, og at du føler dig tryg i vores relation. Du er meget velkommen til at have en voksen med til samtalerne, hvis du ønsker det. Jeg har tavshedspligt, men hvis du ønsker, at jeg genfortæller dele af coachingen til din(e) forældre, så gør jeg gerne det.

Coachingen foregår i rolige samtalerum på Frederiksberg. Når du ankommer, ringer du på dørklokken, hvorefter jeg henter dig og følger dig til lokalet. 

Lokale på Frederiksberg

”Du har selv nøglen, jeg hjælper dig bare med at finde den”

Uddannelse

 • Cert. Coach ved Sofia Manning
 • Ledelsesuddannelse I konflikthåndtering
 • Cert. Skyggevejleder ved Mette Holm
 • Cert. Parterapeut og master i parterapi ved Joan Ørting
 • Grunduddannelse som sexolog ved Joan Ørting
 • Mentaliserings facilitator ved Knud Hellborn
 • Supervisor i emotionel spisning
 • Folkeskolelærer med speciale i sårbare børn og unge
 • Underviser i sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab
 • Kognitiv Coach (oppeguide)

Yderligere har jeg en følgende relevante kurser fra Børns Vilkår:

 • Børns Rettigheder
 • Spiseforstyrrelser
 • Kønsidentitet
 • Børn og unges trivsel og fællesskaber

Nuværende virke

 • Unge Coach 
 • Selvstændig par- og familieterapeut
 • Facilitator af kvindegruppen Rise Up
 • Facilitator af ungegruppen Power Up

Gratis afklarende samtale

Du er altid velkommen til at booke en gratis 30 min afklarende samtale inden opstart af et forløb.

Anden erfaring:

Jeg har erfaret som folkeskolelærer, at børn og unge gennemlever mange af de samme udfordringer, men hver enkelt oplever dem på deres egen måde ud fra deres liv og egen sammenhæng. Det kan eksempelvis være en følelse af, at ingen forstår en. Det kan være en oplevelse af, at man er forkert, eller det kan være tanker omkring, hvordan ens krop og udseende ser ud. Ofte fylder relationer til skolekammerater, venner og veninder også meget, og ligeledes påvirker uvenskaber og konflikter i relationerne.

Min oplevelse er, at mange unge har svært ved at navigere i de forandringer, der sker i deres liv, og det kan være svært at finde ud af på egen hånd, hvordan man skal tackle det. Ligeledes er min erfaring, at mange unge kan have svært ved at åbne sig op for sine nærmeste, og derfor blev min lærerrolle pludselig ekstra vigtig. Jeg erfarede som lærer, at jeg var tæt på de unge og samtidig i nok distance til, at de var trygge ved at åbne sig op for mig.

Ligeledes har jeg erfaret gennem forældresamtaler og parterapi, at der på den anden side er forældrene, som ofte føler sig fortvivlede og magtesløse. Som forældre ønsker man det bedste for sit barn, og det er frustrerende, når man enten ikke selv føler, at man kan hjælpe, eller hvis ens barn ikke ønsker ens hjælp.

Det er derfor min fornemmeste opgave som ungecoach at hjælpe den unge videre i livet.

Den unge er ekspert i eget liv, og forældrene (eller andre nære omsorgspersoner) vil altid være den trygge base, men jeg kan som ungecoach tage den unge i hånden og hjælpe på vej.

Jeg ser min coaching således, at du går igennem mørket. Jeg holder dig i hånden og lyser med en lommelygte. Sammen belyser vi de forskellige forhindringer, og vi lyser ned ad de forskellige stier, som du kan vælge at gå. I sidste ende er det dig selv, der går vejen, og jeg er blot din guide.

Her kan du skrive direkte til Amanda Tine