Teenage coaching – nytter det overhovedet?

Tja, det kommer an på, om din teenager vil coaches.

Af og til får jeg, Bente, og de andre coaches i Pigepotentialet, henvendelser fra forældre, der spørger, om vi tilbyder teenage coaching? Det gør vi, og vi vil det rigtig gerne, for vi er vilde med teenagere.

Ja, nu er jeg godt nok kun mor til en dreng, der er på vej ind i teenage årene. Så måske ved jeg ikke helt, hvad jeg taler om. Men jeg har arbejdet med teenagere i rigtig mange år, så jeg har efterhånden mødt dem i mange afskygninger. De andre coaches i Pigepotentialet har også erfaringer med målgruppen så vi står stærkt sammen.

Her kan vi hjælpe

Teenage coaching

Det virker allerbedst, hvis der er flere fra familien, som deltager og er villige til at arbejde med konflikten. Og meget ofte, så handler det om noget helt andet, end det man lige umiddelbart tror. Teenageren er ikke bare sur og vranten for at irritere sine omgivelser. Meget ofte fortæller de mig, at de føler sig presset i skolen, usikker på deres identitet, usikker på fremtiden, ked af det på grund af studie, arbejde, sport, kærester eller noget helt andet. Og meget ofte, så er teenageren også ked af, at stemningen er blevet så dårlig derhjemme.  ”De skælder mig hele tiden ud” er en sætning, som jeg ofte hører.

Og derfor er det også en god ide, hvis mor eller far også lige kommer forbi og deltager i en times coaching eller to. 

Her virker teenage coaching ikke

Teenage coaching virker ikke, når det er mor eller far, der har besluttet, at nu skal du til coach – underforstået, jeg kan ikke holde dig ud længere, du skal fikses!

Og det er ikke altid, at teenageren er enig i dette. Når det er tilfældet, så møder jeg en modvillig teenager, der ser mig som mor eller fars allierede, og så fungere det ikke.

Coaching virker nemlig kun, når den man coacher, har lyst til at blive coachet. Man skal være motiveret for at modtage hjælp, man skal være nysgerrig efter at finde nye muligheder, og man skal være optaget af, hvordan tingene kan blive bedre eller i hvert fald anderledes.

Men hvad gør jeg så, hvis min teenager ikke vil til coach?

Så starter vi da bare med dig. Hvis situationen virkelig er anspændt og tilspidset derhjemme, så kan vi også hjælpe dig. Når der er konflikter i hjemmet, så er der nemlig altid mindst to involverede parter, og hvis en af parterne begynder at opføre sig på en ny måde, så kan det meget ofte medføre, at den anden part gør det samme. Og stille og roligt kan man arbejde sig hen i mod en mere harmonisk hverdag.

For helt ærlig – vil du ikke gerne, at din teenager trives og føler sig elsket? Også selvom de af og til vrisser eller glemmer, at smide vasketøjet til vask.

Du kan læse mere om teenage coaching her. Vi kalder det godt nok for unge coaching, men det er fordi, vi også coacher unge, som ikke længere er teenagere.

Du kan også læse her, om vores pige workshops, som giver et boost til selvværd og selvtillid i en fortrolig gruppe som er ligesindet.

Du kan her læse om Pigepotentialet og hvem som står bag i -om os.